Mijn Digitale Zaak

23-09-2022

Ondernemers die gebruik maken van digitale mogelijkheden groeien sneller, zijn winstgevender en werken efficiënter dan ondernemers die dat niet doen. Daarom ondersteunt Mijn Digitale Zaak ondernemers die digitaler willen gaan werken.

 

Het programma Mijn Digitale Zaak biedt ondernemers in de retail een digiscan, onafhankelijk advies, een overzicht van de relevante software of partners én een subsidie. Via mijndigitalezaak-aanbod.nl brengt MKB-Nederland het digitaliseringsaanbod in kaart en ontsluit dat helder en overzichtelijk voor wie ermee aan de slag wil. In het overzicht kun je aan de hand van categorieën en filters gemakkelijk zoeken in het aanbod en kijken welke leverancier bij jou past.

 

Doe de scan!

 

 

[Update december 2023]
De pilot Mijn Digitale Zaak die in 2022-2023 heeft gelopen is afgerond en geëvalueerd. De pilot stond onder regie van het Ministerie van Economische Zaken en bij de uitvoering is samengewerkt tussen MKB-Nederland, Inretail, RVO en KVK. Meer dan 56.000 ondernemers hebben mijndigitalezaak.nl bezocht, de digiscan is ruim 7.100 keer ingevuld en 816 ondernemers hebben subsidie ontvangen. Ongeveer 600 IT-bedrijven hebben de bij het aanbod behorende leveranciersdatabase gevuld. De resultaten van de evaluatie worden voorgelegd aan de Tweede Kamer en door het Ministerie van Economische Zaken meegenomen bij het formuleren van digitaliseringsbeleid voor het mkb.