ECHO nr. 16: Antidumping- en antisubsidieklacht in VS ingediend met betrekking tot melamine uit Nederland en Duitsland

28-02-2024

Tariefcode: HS 293361

Betrokken EU-landen: Nederland en Duitsland

Overige betrokken landen: India, Japan, Qatar, Trinidad and Tobago

 

Cornerstone Chemical Company heeft een antidumping- en antisubsidieklacht ingediend bij het US Department of Commerce (DOC) en de International Trade Commission (ITC) met betrekking tot importen van melamine uit onder andere Nederland en Duitsland. De klacht tegen Duitsland betreft zowel dumping als subsidiëring, de klacht tegen Nederland betreft alleen dumping.

 

Vanaf indiening van de klacht heeft DOC 20 dagen – tot 5 maart 2024 – om te beslissen of de klacht voldoet aan de vereisten voor het starten van een antidumping- en antisubsidieonderzoek.

 

Bijgaand treft u de antidumping- en antisubsidieklacht aan voor zover deze betrekking heeft op Nederland en Duitsland. (bijlage 1bijlage 2, bijlage 3, bijlage 4, en bijlage 5)

 

Producenten en/of verenigingen die mogelijk door dit onderzoek worden getroffen kunnen rechtstreeks contact opnemen via Trade.Defence.Third.Countries@ec.europa.eu.

 

Handige links

• Maatregelen die de EU heeft genomen staan op de EUR-LEX-website.

• Maatregelen of onderzoeken tegen lidstaten van de EU staan op de website van de Europese Commissie.

• De Europese Commissie heeft een speciale pagina over handelsdefensieve maatregelen voor het mkb: Help for SMEs (europa.eu).

 

Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via e-mailadres: DGBEB-Antidumping@minbuza.nl.

 

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.