Milieubeheerprogramma biedt mkb hulp bij energiebesparende maatregelen

14-10-2019

Ondernemersorganisatie MKB-Nederland gaat ondernemers praktische hulp bieden om energiebesparende maatregelen te nemen. Zij lanceert daarvoor het online keuze- en planningsinstrument Milieubeheerprogramma. Dat programma stelt ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in staat om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen op een wijze die nauw aansluit op hun bedrijfsvoering. Het programma is een logisch vervolg op de campagne 'Wattjemoetweten'.

 

Op een rijtje

De milieumaatregelen vergen forse investeringen. Die moeten worden gedaan zonder de economische positie van de bedrijven aan te tasten. De ondersteuning bestaat dan ook uit een aantal elementen: heldere uitleg over de verplichtingen per bedrijfstak, verschillende opties om daaraan te voldoen, een overzicht van de daarmee gemoeide kosten, advies over een planning die past bij het individuele bedrijf en een overzicht van gespecialiseerde ondernemingen voor de uitvoering.

 

Klimaatakkoord

MKB-Nederland wil het gebruik van het instrument stimuleren door samenwerking met aangesloten verenigingen om praktisch bij te dragen aan het Klimaatakkoord. Het Milieubeheerprogramma is onderdeel van de Ondernemersagenda die voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland onlangs aanbood aan minister-president Rutte.

 

Kijk hier voor het Milieubeheerprogramma.