Dragon's Den: wie wint het startkapitaal voor inclusieve initiatieven?

10-12-2018

Sociaal betrokken ondernemers die een nieuw initiatief starten om werkaanbod te creëren voor werknemers met verstandelijke, fysieke of psychische beperkingen, maken kans op maximaal 25.000 euro startkapitaal. Zij kunnen hun initiatief indienen voor de Dragon's Den op 24 januari in Amersfoort.

 

Dragon's Den

In een Dragon's Den krijgen beginnende ondernemers de mogelijkheid hun idee waar te maken door aan een jury hun plannen uiteen te zetten. Bij deze Den moet het een nieuw initiatief zijn dat een substantieel aantal werkplekken creëert voor werknemers met forse verstandelijke, fysieke of psychische beperkingen. Uiteraard moet de bedrijfsopzet levensvatbaar zijn en de financiering (inclusief startkapitaal Dragon's Den) sluitend zijn.

 

Alternatieven Wajong

De Wajong, de wet voor jonggehandicapten, wordt steeds verder uitgekleed en is deels verplaatst naar de Participatiewet. Beschikbare beschutte werkplekken gaan landelijk terug van 90.000 naar 30.000. Voor (toekomstige) werknemers met verstandelijke, fysieke of psychische beperkingen is het dus steeds moeilijker om werk te vinden. Ook de gemeentelijke budgetten om hen te helpen zijn beperkt.

 

De overheid stuurt aan op meer zelfredzaamheid en op maatschappelijke en private initiatieven om ook voor deze doelgroep banen te organiseren. Uitzendbureau NCOD/Interwerk en het platform 'Op naar de 100.000 banen' willen initiatieven stimuleren die werkgelegenheid voor deze doelgroep creëren.

 

Inschrijven kan tot 1 januari. Op 24 januari neemt de top-3 plaats op het podium voor de finale.

 

Zie voor hier meer informatie.