Betalingsverkeer

Ondernemen valt of staat met veilig kunnen betalen en betaald worden.

Europese richtlijn betaaldiensten

Betalingsverkeer is in de 21e eeuw sterk veranderd en dat proces gaat door. Eerst nationale valuta naar euro, daarna van elk land een ander systeem naar SEPA en IBAN. Hierdoor zijn internationale betalingen efficiënter geworden. Ontwikkelingen gaan razendsnel. Zo maakt de implementatie van PSD2, de nieuwe Europese richtlijn voor betaaldiensten, het mogelijk dat derden toegang tot de IBAN-rekening krijgen en diensten kunnen ontwikkelen.

 

Veiligheid en kosten betalingsverkeer

Voor ondernemers staan veiligheid, het gebruiksgemak en vooral niet te vergeten de kosten voorop. In het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB) werken partijen gezamenlijk aan de doelstelling het betalingsverkeer zo efficiënt, probleemloos, veilig en toegankelijk mogelijk te laten verlopen.

 
Lees meer
Informatieblad
Infoblad
30-05-2017
Infoblad: De Overstapservice van banken bij veranderen van betaalrekening
Overstappen van de ene naar de andere bank kan financieel aantrekkelijk zijn of vanwege specifieke services de voorkeur genieten. Welke reden ook, overstappen wordt vaak gezien als (te) lastig en arbeidsintensief. Banken helpen hun klanten met een Overstapservice, maar daarover is te weinig bekend. Met dit Infoblad willen MKB-Nederland en VNO-NCW – als deelnemers aan het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer – bekendheid geven aan de Overstapservice en aangeven wat deze service wel en wat niet uit handen neemt.