Ondernemers starten campagne Europese verkiezingen

03-05-2019

VNO-NCW en MKB-Nederland starten vandaag, in aanloop naar de Europese verkiezingen, een nieuwe campagne: 'EU: waarde in de wereld'. Met de campagne willen de ondernemersorganisaties benadrukken dat zij geloven in het belang, de kracht en de toekomst van de EU. 'De uitdagingen waar we in Europa met elkaar voor staan kunnen we immers alleen gezamenlijk oplossen. Van klimaat tot migratie en van veiligheid tot het bieden van tegenwicht aan de VS en China: dit kan alleen op EU-niveau', aldus VNO-NCW en MKB-Nederland.

 

Open brief van Jacco Vonhof en Hans de Boer

Als officiële start van de campagne benoemen Jacco Vonhof en Hans de Boer in een open brief ('Naar een EU die een deuk in een pak boter slaat') een top-vijf van zaken die de Europese Unie op moet pakken. In de campagnebrochure 'EU: waarde in de wereld' presenteren VNO-NCW en MKB-Nederland hun visie op wat er volgens ondernemers de komende jaren nodig is 'zodat we een sterk, welvarend en vooral ook open Europa houden'.

 

Uitgebreide social media-campagne

De ondernemingsorganisaties voeren de komende weken ook een uitgebreide social media-campagne, waarvoor animaties, banners, infographics, achtergrondverhalen en ander materiaal is ontwikkeld. Ook is er een speciale nieuwsbrief over de Europese verkiezingen waarvoor aanmelden nog mogelijk is. Er valt écht wat te kiezen 23 mei. Ga naar de stembus en laat je horen voor een sterke EU en een sterk Nederland.

 

EU: Waarde in de wereld 

 

 

Zeven animaties 

Bekijk alle zeven animaties uit de #EUwaardeindewereld-campagne op vimeo.com/album/5939942