'Europa moet been bijtrekken op maatschappelijke vraagstukken'

20-03-2019

'Europa moet laten zien aan zijn burgers wat het waard is als het gaat om maatschappelijke vraagstukken', stelt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer. Hij is positief over de vandaag gelanceerde EU-verkiezingscampagne van de Business Europe, de Europese ondernemingsorganisatie.

 

Koerswijziging

'Met de nieuwe campagne kiest de Europese bedrijfslevengemeenschap voor een koerswijziging, stelt De Boer vast. ‘De economische onderwerpen van de EU blijven onverminderd belangrijk. Maar het Europese bedrijfsleven vraagt nieuwe impulsen vanuit Europa om de vragen en zorgen van Europese burgers van een beter antwoord te voorzien.'

 

Tegenkracht bieden aan China, Rusland en VS 

'De European way of life heeft ons veel gebracht. Maar op onderwerpen als open en internationaal, veiligheid, migratie, klimaat, inclusiviteit en technologie moet Europa een been bijtrekken. Europa moet op wereldschaal echt volwaardig tegenkracht kunnen bieden aan de andere grote blokken zoals China, Rusland en de VS bijvoorbeeld’, aldus Hans de Boer. ‘Europa moet laten zien aan zijn burgers wat het waard is als het gaat om deze maatschappelijke vraagstukken. En VNO-NCW heeft met NL Next Level veel kunnen bijdragen aan de positie die Business Europe inneemt.

 

Bewustwordingscampagne

Onder de slogan 'Europe is voting. Make it your Business' en de hashtag #EUYourBusiness voert de Europese ondernemingsorganisatie een bewustwordingscampagne. Het belang om te gaan stemmen staat nadrukkelijk bovenaan. Want iedereen in Europa heeft belang bij een sterke Europese Unie.

 

 

Bekijk de video met voorzitter van BusinessEurope. En lees ook ons interview met Pierre Gattaz.