‘De EU, onze manier van leven, is een waarde in de wereld’

23-05-2019

'Een ontzettend lange periode van vrede hebben we gehad, dankzij de EU.' Ook onze welvaart hebben we te danken aan samenwerking binnen de EU, aldus VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer. ‘De EU, onze manier van leven, is een waarde in de wereld.’ Hij roept ondernemers en burgers op om vandaag hun stem voor de Europese verkiezingen uit te brengen.

 

Campagne 'EU: waarde in de wereld'

Samen met VNO-NCW is MKB-Nederland begin mei de campagne 'EU: waarde in de wereld' gestart. Met de campagne willen de ondernemersorganisaties benadrukken dat zij geloven in het belang, de kracht en de toekomst van de EU. 'De uitdagingen waar we in Europa met elkaar voor staan kunnen we immers alleen gezamenlijk oplossen. Van klimaat tot migratie en van veiligheid tot het bieden van tegenwicht aan de VS en China: dit kan alleen op EU-niveau', aldus MKB-Nederland en VNO-NCW.

 

Belangrijkste onderwerpen

In zeven animaties worden de belangrijkste onderwerpen van de Europese verkiezingen benoemd. Uitgebreide informatie over het belang van de Europese Unie is verzameld in het standpunt Europese verkiezingen. In zeven nieuwsbrieven werd thematisch het EU-belang voor ondernemers belicht. Opinieblad Forum sprak met lijsttrekkers en kandidaten voor het Europees parlement, als ook ondernemers en ontkrachtte een aantal mythes rondom de Europese Unie. Ook organiseerden MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland met BNR Nieuwsradio een lijsttrekkersdebat waaraan GroenLinks, PvdA, D66, CDA, Forum voor Democratie en de VVD deelnamen.

 

Oproep Hans de Boer

 

 

Belangrijkste EU-onderwerpen in 7 animaties