Pinnen als voorzorgsmaatregelen tegen coronavirus

11-03-2020

Supermarkten en foodservicegroothandels doen een dringend beroep op klanten om te pinnen bij het betalen. Bij contant betalen komen klant en kassamedewerker vaak met elkaar in aanraking en dat is vanwege het coronavirus ongewenst. Deze maatregel van supermarkten en foodservicegroothandels sluit aan bij op de oproep van het RIVM om handen schudden en lichamelijk contact zo veel mogelijk te vermijden. Hiermee wil de branche bijdragen aan het indammen van het coronavirus.

Download de poster

 

Als klanten echt niet kunnen pinnen of erop staan om contant te betalen aan de kassa, dan is het verzoek om het geld op de kassa te leggen en het eventuele wisselgeld ook weer van de kassa af te pakken. Bij de Nederlandse supermarkten en foodservicegroothandels staat de zorg voor medewerkers en klanten voorop. De branche volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en handelt in lijn met de adviezen van RIVM en GGD.

 

Over het CBL 

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) behartigt de belangen van de supermarktbranche en foodservicebedrijven in Nederland. De levensmiddelenhandel draagt voor ruim 10% bij aan het Bruto Nationaal Product. De branche biedt werkgelegenheid aan ruim 300.000 mensen en is daarmee één van de grootste werkgevers van Nederland. Dagelijks doen vier miljoen consumenten hun boodschappen in supermarkten die het CBL vertegenwoordigt. 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 
Marc Jansen, directeur, info@cbl.nl, 070 3376200

Lees meer over