ECHO nr. 19: China start verlengingsonderzoek antidumpingmaatregelen op fotopapier

07-03-2024

HS codes: 370310, 370320, 370390

Betrokken landen: alle EU-lidstaten

 

Het Chinese Ministerie van Handel heeft op 1 maart jl. de feiten bekendgemaakt waarop hun beslissing is gebaseerd om te starten met een verlengingsonderzoek naar de antidumpingmaatregelen op fotopapier uit de EU.

 

Commentaar kan uiterlijk 11 maart om 17.00 uur worden ingediend bij het Ministerie van Handel. Bijgaand treft u de bekendmaking en de onofficiële Engelse vertaling aan.

 

Producenten en/of verenigingen die mogelijk door dit onderzoek worden getroffen kunnen rechtstreeks contact opnemen via Trade.Defence.Third.Countries@ec.europa.eu.

 

Handige links

• Maatregelen die de EU heeft genomen staan op de EUR-LEX-website.

• Maatregelen of onderzoeken tegen lidstaten van de EU staan op de website van de Europese Commissie.

• De Europese Commissie heeft een speciale pagina over handelsdefensieve maatregelen voor het mkb: Help for SMEs (europa.eu).

 

Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via e-mailadres: DGBEB-Antidumping@minbuza.nl.

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.