ECHO nr. 12: VS neemt geen antidumpingmaatregelen op blik

08-02-2024

Tariefcodes: HS 721011, 721012, 721050, 721210, 721250, 722599, 722699

Betrokken EU-landen: Nederland en Duitsland

Overige betrokken landen: Canada, China, Zuid-Korea, Taiwan, Turkije, VK

 

De US International Trade Commission (ITC) heeft op 6 februari jl. bepaald dat de VS geen schade lijdt door de importen van blik (tin mill products) uit Canada, China en Duitsland, en de importen uit Zuid-Korea verwaarloosbaar zijn. Eerder had het Amerikaanse Department of Commerce vastgesteld dat er geen sprake was van dumping van blik uit Nederland, Taiwan, Turkije en het VK, en daarmee het onderzoek voor die landen afgesloten. Wel was er sprake van dumping uit Canada, China en Duitsland. Zie het Echobericht van 8 januari 2024. Nu er is vastgesteld dat de Amerikaanse industrie geen schade lijdt, zal de VS het antidumpingonderzoek afsluiten.

 

Zie het persbericht Tin Mill Products from Canada, China, and Germany Do Not Injure U.S. Industry, Says USITC | United States International Trade Commission. Het rapport van de ITC wordt op 13 maart 2024 op de USITC website gepubliceerd.

 

Producenten en/of verenigingen die mogelijk door dit onderzoek worden getroffen kunnen rechtstreeks contact opnemen via Trade.Defence.Third.Countries@ec.europa.eu.

 

Handige links

• Maatregelen die de EU heeft genomen staan op de EUR-LEX-website.

• Maatregelen of onderzoeken tegen lidstaten van de EU staan op de website van de Europese Commissie.

• De Europese Commissie heeft een speciale pagina over handelsdefensieve maatregelen voor het mkb: Help for SMEs (europa.eu).

 

Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via e-mailadres: DGBEB-Antidumping@minbuza.nl.

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.