Webinar 'Regeling Vervroegd Uittreden (RVU)'

03 December 2020
Datum:
Donderdag 03 December 2020
Tijd:
10.00-11.30
Locatie:
online
Doelgroep:
brancheorganisaties, sectoren en individuele werkgevers

Sprekers:

Jurre de Haan – Secretaris pensioenbeleid bij VNO-NCW en MKB-Nederland

Armand Lahaije – Belastingadviseur bij AWVN

Margreet Xavier – Senior beleidsadviseur bij AWVN

Marcel de Rooij – Senior adviseur arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen bij AWVN

 

Op maandag 23 november en donderdag 3 december organiseren VNO-NCW en MKB-Nederland en werkgeversorganisatie AWVN een webinar over de regeling vervroegd uittreden (RVU) die per 1 januari 2021 in werking treedt. Tijdens het webinar zullen Jurre de Haan, Armand Lahaije, Margreet Xavier en Marcel de Rooij hun visie delen over de wetstechnische aspecten, de impact van de regeling, de invulling van duurzame inzetbaarheid binnen organisaties en de vervolgstappen en actiepunten voor branches en werkgevers.

 

De webinars zijn bedoeld voor brancheorganisaties, sectoren en individuele werkgevers.

 

Achtergrondinformatie

Als onderdeel van het pensioenakkoord treedt per 1 januari 2021 een nieuwe maatregel in werking: de tijdelijke RVU-vrijstelling. Dit houdt in dat werkgevers en werknemers afspraken met elkaar kunnen maken over eerder stoppen met werken, zonder dat hier een boete tegenover staat (de zogenoemde RVU-boete). Dit eerder uittreden mag vanaf 3 jaar voor de AOW-leeftijd, in ruil voor een maximumbedrag van € 21.200 bruto per jaar. Deze tijdelijke maatregel geldt voor een periode van 5 jaar. Voor meer informatie kunt u onze informatiepagina over RVU  bekijken.

Hieraan gekoppeld is een tijdelijke subsidieregeling die gericht is op het faciliteren van sectorale maatwerkafspraken rondom duurzame inzetbaarheid, langer doorwerken en eerder uittreden in sectoren, ook wel de MDI&EU genoemd: Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden. Tijdens het webinar zal dit ook worden toegelicht.

 

N.B.: De twee webinars zijn identiek aan elkaar, maar vinden plaats op verschillende data.

 

Aanmelden

Aanmelden voor het webinar van 3 december kan via dit formulier.

 

Of bekijk de pagina van het webinar dat plaatsvindt op 23 november.