Take a Seed

18 Mei 2021
Datum:
Dinsdag 18 Mei 2021
Tijd:
15.30-16.30 uur
Locatie:
online

Wist je dat Nederlandse grasrassen zó goed werken bij het weren van vogels rond start- en landingsbanen, dat steeds meer Europese vliegvelden dit gras inzaaien? Een mooi voorbeeld van de innovatiekracht van Nederlandse tuinbouwers en veredelaars! Als het gaat om plantenveredeling en innovatie is Nederland dé pionier. Wij zijn als uitvinder, verbeteraar of producent betrokken bij zo’n 40% van de wereldwijd verhandelde zaden van groenten, aardappelen, sierplanten en grassen. Dit is goed voor een exportwaarde van € 3,4 miljard.

 

Meer weten? Meld je dan vandaag nog aan voor de online talkshow Take a Seed. Veel belangstellenden hebben zich inmiddels al geregistreerd voor dé online talkshow van het jaar, georganiseerd door Plantum. Ook jij kunt 18 mei 2021 live meekijken!

 

Programma
Op het scherpst van de snede voelt host Jeroen Pauw zijn gasten aan de tand. Samen met sidekick Sabine Scharwachter, voorzitter van DWARS, de onafhankelijke jongerenorganisatie van GroenLinks. Met vooraanstaande politici, wetenschappers, NGO's en opiniemakers wordt gesproken over plantenveredeling, innovatie, plantgezondheid, duurzaamheid en klimaat.
Gasten aan tafel zijn o.a. hoogleraar ecologie Louise Vet, hoogleraar microbiologie John van der Oost, PvdA-Tweede Kamerlid Joris Thijssen, teammanager VNO-NCW en MKB-Nederland Thomas Grosfeld en minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat).

 

Groene zetel
Naast deze talkshow verschijnt van 12 tot 19 mei a.s. een drie meter hoge groene zetel op het Plein in Den Haag, volledig bezaaid en beplant met plantaardige producten; een diversiteit aan bloemen, planten, groente en fruit. Politici en publiek zijn uitgenodigd om de stoel te komen bekijken en er op te zitten.

 

Fascination of Plants Day
Take a Seed wordt georganiseerd t.g.v. 'Fascination of Plants Day', een internationaal initiatief om aandacht te vragen voor de plant en planteninnovatie.

 

Aanmelden

Volg deze link om je te registreren

 

Lees meer over